19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN....

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN....

18.05.2023 70

         

10-11-2021

 

 

Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve güçlü Türkiye’nin başı dik vatandaşları olarak özgürce yaşamamızı, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasını bundan 100 yıl önce kahraman ecdadımızın verdiği şanlı İstiklal Mücadelesine borçluyuz.        

 19 Mayıs, 23 Nisan’da TBMM’nin açılmasına,manevi ruhun milli ordu çatısı altında şahlanmasına, Sakarya’daki büyük hesaplaşmanın Kocatepe’de Büyük Taarruza ve Dumlupınar’da zafere kavuşmasına, İzmir’den İstanbul’a vatanın bölünmez bütünlüğüne  ve 29 Ekim’de Cumhuriyet’in ilanına uzanan yolun işaret fişeğidir.      

 19 Mayıs bize, özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, egemenliğimize yönelen tehditlere karşı her daim diri, uyanık ve teyakkuzda olma noktasında her daim tazelenen bir genç tavrına bürünmeyi hatırlatır. İşte bu nedenle, 19 Mayıs’ın gençlere armağan edilmiş bir bayram olması manidardır. Bu vesileyle gençlerimize güveniyor onlara yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğunu biliyoruz . Tüm Milletimizin ve sevgili gençlerimizin  bayramını en mukaddes düşüncelerle  kutlarım .  

                                                                                                                               Ahmet EROL

                                                                                                             Salbaş Şehit Zeki Kütük Ortaokulu Müdürü