DEPREM FELAKETİNİN YILDÖNÜMDE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

06.02.2024 30

ŞUBAT SOĞUĞU

Hafif yağmurlu bir 5 Şubat günüydü geçen yıl bu zamanlar. Biz de herkes gibi okulun başlamasına bir gün kala son pazar günümüzü değerlendirmiştik. Hava çok soğuk olduğu için sıcak sobamızın başında geçen akşam çay keyfi , sohbet ve bir gün sonranın okul hazırlıklarını da güzelce yapıp uykuya dalmıştık gecenin ilerleyen saatlerinde. Kim bilirdi ki sabahın erken saatlerinde sallanan yatağın yüzlerce kilometre ötemizde on binlerce canı gri betonlara gömen bir depremin habercisi olduğunu. Bir deprem tahmini yapmak kolaydı elbette. Depremin yaşattıklarını , o büyük acıları,  yarım kalmış hikayeleri, enkaz altında kalan bebek , küçük, genç , yaşlı ömürleri kim bilebilirdi ki . Ta ki haberlere düşünceye ve  içimizi yakan cehennem misali görüntüleri görünceye kadar. Her görüntü bizleri biraz daha üşütmüştü. Bizler bile böyle üşürken orada yaşayanların nasıl üşüdüğüne dair bir fikir edinmeye hayalimiz bile yetmezdi . Hayatımızın en soğuk Şubat'ıydı geçen yıl . Hiç bir Şubat gri ve soğuk betonların arasında kalmak kadar soğuk olmamıştı muhtemelen.

6 Şubat günü depremde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyorum.  Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyor , sağ olanlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ahmet EROL - Okul Müdürü