TATİL BİTTİ...Yeni dönem hepimize hayırlı olsun....

TATİL BİTTİ...Yeni dönem hepimize hayırlı olsun....

06.02.2024 7

Saygıdeğer Öğretmenlerim,

Cumhuriyetin 100.yılında eğitim sistemimizin baş aktörü olan ve aydınlık yarınlarımızı yetiştiren sizler  yarınlarımız olan çocuklarımızın iyi yetişmesi için ,değişen çağdaş yaklaşımlara uyum sağlayabilmeleri için yeniliklere her daim açık olarak yolunuza devam ettiniz. . Öğrencilerinin duygusal ihtiyaçlarına duyarsız bir öğretmenin varlığı öğrencilerini heyecanlandırmaz bilinciyle  Öğrencilerin problemleri karşısında her an tek vucut olarak onların başarısı ve mutluluğundan sevinç duydunuz. En iyi öğretmenler en çok etkileyenlerdir bilinciyle

 insanı anlayabilen bir bilge olduğunuzu gösterdiniz.. Bu bilgelik etkili öğretmenlik için bir seçenek değil sizin için  bir şarttı.  Eğitimin, öğretmenin coşkusu kadar hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Çünkü o coşku, eğitimin kalbidir. Etkili öğretmen öğrencisinin hayatında bir fark yaratabilendir. O fark da bilgi ve bilgelikle beslenen bir coşkunun eseri olmalıydı.

Zamanın ruhu gereği,hızla değişmekte olan şartların en fazla etki ettiği olgular arasında yer alan kurum yönetme yöntem ve kültürünün tüm zorluklarına rağmen,bir bakıma kaptanı olduğunuz gemiyi sağ salim limanına ulaştırmakla görevlisiniz..Bizler sizlerle birlikte büyük bir ekibiz; sahadaki aklımız,dirayetimiz,özgüvenimiz ve cesaretimizsiniz.Dönemdeki tüm liderliğiniz için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Aziz Öğretmenlerim,

Öğrencilerimizle geçirdiğiniz her anda misyonunuzu en güzel şekilde yerine getirmenin tatlı yorgunluğunu hissettiğiniz günlerde çalışma ve çabalarınızın karşılığını görme sevincinizi hep birlikte paylaşıyoruz..Eğittiniz ve öğrettiniz...Eksik ya da fazla ama hiç vazgeçmediniz! Artık,öğrencilerinizin her birinin aklı,kalbi ve ruhu bir dört ay daha sayenizde büyüyecek ki, işte bu "sizin başarınız"ın en sahici nişanesi olacak..Süregelen ve dönemdeki tüm gayret,başarı ve fedakarlığınız için çok teşekkür ediyorum.

 

Kıymetli Velilerim,

En kıymetli varlıklarınız olan evletlarınızı bizlere emanet ettiniz.Tüm paydaşlarımızla bunun farkında olarak bedensel,bilişsel ve ruhsal olarak çocuklarımız ve gençlerimizin her türlü gelişimini en az sizin kadar kaygı ve amaç edinerek ilk dönem yolculuğumuzu tamamladık.Dönemde gösterdiğiniz ortak çabalarınız ve engin anlayışınız için şükranlarımı sunuyorum.

 

Sevgili Öğrencilerim,

Yukarıda ayrı ayrı hitap ettiğim öğretmenlerinizle ve velilerinizle hep birlikte en özelimiz olan sizler için dönem boyunca kenetlendik! Hep birlikte sizlerin sorunlarınıza çözüm bulmaya devam edeceğiz.Sizler öğrendikçe,kavradıkça ve her bakımdan geliştikçe bizler sizlerle gururlandık ve çok sevindik.Sizler için gösterilen gayretlerin karşılığını somut olarak görmekte olduğumuz bu güzel atmosferli okul döneminde , bolca dinlendiğiniz ve yorgunluğunuzu attığınız ve yenilendiğiniz ikinci döneme sağlıklı bir başlangıç yapmanız  bizler için çok önemli! Eksiklerinizi gördünüz,spor yaptınız ,kitap okudunuz ,gezdiniz ,kültür sanat ortamlarını daha çok yaşadınız,kendinize zaman ayırdınız,aile ve arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirdiniz. Kısacası  yarıyıl tatili size önemli bir fırsat sundu. Bunun farkında olarak tavsiyelerimize uyacağınıza inanıyor,hak ettiğiniz veya edeceğiniz karneleriniz ve belgeleriniz için sizleri kutluyorum.Unutmayınız ki bizler, yine sizin için çok daha iyi bir eğitim  sunmak,yerelde ve ulusalda ilham verici olacağına inandığımız pek çok uygulamayı planlamakla geçiriyor olacağız zamanımızı! Bu son ifadeyle;

 

Yönetici,öğretmen,veli ve öğrenci olarak hep birlikte hayır,sağlık,esenlik ve başarı dolu nice zamanlar geçirmek dileğiyle, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.2.Eğitim -Öğretim döneminiz hayırlı uğurlu olsun .


Ahmet EROL